Εκδηλώσεις 2014

Medexpo

Σάββατο 10 Μαΐου 2014 "ΗΜΕΡΙΔΑ: Κατασκευές Βιοκλιματικής Συμπεριφοράς και Ενεργειακής Εξοικονόμησης (Passive House)"

Η ημερίδα με θέμα: "Κατασκευές Βιοκλιματικής Συμπεριφοράς και Ενεργειακής Εξοικονόμησης (Passive House)" γίνεται στα πλαίσια της προώθησης των οικολογικών βιοκλιματικών τρόπων κατασκευής σύγχρονων σπιτιών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τι σημαίνει στην πραγματικότητα ο όρος του Passive House, ποιες είναι οι βασικές αρχές σχεδιασμού μιας τέτοιας κατασκευής, καθώς και ποιοι επαγγελματικοί ορίζοντες ανοίγονται μετά το αυξημένο ενδιαφέρον στην Ευρώπη και όχι μόνο, για τέτοιου είδους επενδύσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1. Οι έννοιες της Βιοκλιματικής Συμπεριφοράς και το νόημα της Ενεργειακής Εξοικονόμησης
Τουλιάτος Παναγιώτης, Ομότιμος Καθηγητής Αρχιτεκτονικής Σχολής

2. Ο ρόλος του (αρχικού) αρχιτεκτονικού σχεδιασμού κτιρίου για τη βέλτιστη βιοκλιματική του συμπεριφορά και την ελάχιστη ενεργειακή του δαπάνη
Αλεξάνδρου Ελένη, Λέκτωρ Αρχιτεκτονικής Σχολής ΕΜΠ

3. Το Ξύλινο παθητικό σπίτι ως μέσο ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στις οικολογικές - μη ενεργοβόρες κατασκευές
Gunter Lang, επικεφαλής του δικτύου εμπειρογνωμόνων Passivhaus Αυστρίας από το 2013

4. Αναβάθμιση της βιοκλιματικής συμπεριφοράς και της ενεργειακής απόδοσης υπάρχοντος κτιρίου
Τουλιάτος Παναγιώτης


Παναγιώτης Tουλιάτος
Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Έχει κάνει ειδικές διαλέξεις πάνω στην αρχιτεκτονική και τη σεισμική συμπεριφορά ξύλινων κατασκευών. Έχει ασχοληθεί με μεγάλης κλίμακας κατασκευές - ανακαινίσεις παλαιών κατασκευών και σχεδιασμό ελαφρών κατασκευών από ξύλο.

Gunter Lang
Επικεφαλής του δικτύου εμπειρογνωμόνων Passivhaus Αυστρίας από το 2013, πιστοποιημένος σχεδιαστής παθητικών σπιτιών, καθώς και ομιλητής σε εθνικά και διεθνή συνέδρια, σεμινάρια και μαθήματα κατάρτισης σχετικά με το θέμα των παθητικών σπιτιών, καλύπτοντας όλες τις πτυχές του τομέα.

Ελένη Αλεξάνδρου
Διπλωμ. Αρχιτέκτων μηχανικός ΕΜΠ, March II UCLA, Επίκουρη Καθηγήτρια Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, στην περιοχή της Αρχιτεκτονικής Τεχνολογίας. Ειδικεύεται σε θέματα βιώσιμου και βιοκλιματικού σχεδιασμού. Τα ερευνητικά και επιστημονικά ενδιαφέροντα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα που σχετίζεται με την διερεύνηση και εφαρμογή αρχών βιωσιμότητας στο σχεδιασμό συμβατικών και εξελιγμένων κατασκευών, τα συστήματα βιοκλιματικού σχεδιασμού, καθώς και την μελέτη των Παραδοσιακών δομικών συστημάτων και της ενεργειακής τους συμπεριφοράς.Ώρα Προέλευσης: 10:30 π.μ.
Διάρκεια: 11:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.
Διάλλειμα: 15 λεπτά στο τέλος της δεύτερης ομιλίας
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ
ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Οι εγγραφές γίνονται online έως 8 Μαΐου 2014 στο www.medwood.gr/seminar και στο e-mail: seminars@medwood.gr


Πλήρες πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων και για τις 3 εκθέσεις